Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет - нов съм! 147 или GTV

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
    Боооооожеееее, клко мъка имало по тоя свят.................
    Аз като си харесвах кола, заставах пред автосалона навдигах се на пръсти, оглеждах и викам на моя приятел, Румба тук е няма мойта кола...... И той ми вика, стига беееее не се гледа така........... дай да влезем да погледнем............. За мен Алфата трябваше да е СРЕБРИСТА............
    И не казвам, че тва е най-хубавия цвят.......... просто въпрос на вкус.......... тва ми харесва на мен............

Ся в началото те посъветвах да вземеш най-маломощната 1.6 105к.с.
    1 най-безопасна за теб.
    2 може би най-евтина за поддръжка.
    3 най-евтина гражданска.
    4 най-евтин данък.
    5 сигурно съм изпуснал нещо......

Сега ти казвам, прочети темата от начало и преброй колко колеги с бензинови коли те посъветваха да си купиш дизел........

И най-важното НЕ бързай........коли колкото искаш...... И да изтървеш някоя мноооо убаааа после ще излезе по-убаааа от нея....
    Аз само за 105 коня не съм съгласен,иначе си много прав,та ако е малък двигател или 1,6 120 коня или дизел 1,9 115 или 120 коня.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Виж сега приятелю, от 100 съвета ще получиш 101 различни мнения, Затова не слушай никой, като видиш колите, ще разбереш коя е за тебе, ще те жегне нещо в сърцето. Аз така направих, всеки ми са смя че ще си взимам Алфа Ромео, викаха ти от сервизите няма да излениш, вземи си голф 4ка. Гледах 2 - 3 месеца 147ци в Пловдив, условията ми бяха да е с 2 врати и дизел (преди година и нещо в Пловдив почти нямаше 147ци, ся са мнооооооооого). Един приятел ми каза че на неговия салон са докарали една, и аз отидох да я видя, запалих покарах я, и си казах "ТЯ Е", дори не сам я карал по сервизи и диагностики, дадох му капарото на другия ден си я взех (естествено не можах са спя грам). Пича тамън я беше свалил от автовоза и даже не и беше навъртял километража. За радост се оказа читав екземпляр. За година и нещо най-скъпото нещо което съм сменил е термостат 80лв, това си е консуматиф при колите НОВ ВНОС, също така и тампони на предното окачване. Ти си млад, да си вземеш първата кола наистина е нещо специално и аз съм бил така аз тогава си купих Фиат Браво.
      sigpic
      Alfa Romeo GT JTD 16v `04
      Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
      Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Ще префразирам, за да не звуча крайно - ако искаш да караш Алфа и да не човъркаш нищо по нея, в смисъл за всяко нещо да ходиш в сервиз - взимаш фритюрника......
        Ако не те е страх да се изцапаш, да поразчовъркаш любознателноста си относно двигател, кола и прочее, ако в сервиз ходиш само в краен случай и вярваш във връзката между човек и автомобил - кощунство е да си вземеш друго освен бензинка......
        Колега не съм много сагласен с теб искаш да не се цапаш вземаш нова кола искаш да се цапаш вземаш стара

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Ходих днеска до Търново да видя GTV-то, ама се оказа че е пребоядисвано и то лошо! А човека беше на 100% сигурен, че не е! Как мисли, че ще я продаде по този начин не знам!? Трябва да си сляп! Набутах се с 40-50лв. за бензин, ама карай. Търсенето продължава и определено се насочеам към 147-та! За предпочитане дизел, но ако е читав автомобила може и бензин. Цветовете които на мен ми допадат са сив, черен, и бордо! Ако някой се сети или види такава запазена, нека да пише! Поздрави на всички!

Comment

Не се занимаваи с дизели колата ти е 147 1,6 само да намериш подходящата такава...
            Амбицията е последното убежище на неудачника

Comment

Първоначално публикувано от r.punto Покажи съобщение
              Не се занимаваи с дизели колата ти е 147 1,6 само да намериш подходящата такава...
              Пак си дъвчем едно и също. За мен ако е бензин поне 2,0ТС трябва да е. 1,6 е безмислен като така и така ще гориш над 10градско.
              Колега читав 1,9 115коня е много добър избор. Колата гори много по малко, върви много повече и е много по лесно подлежаща на тунинг ако щеш. Също така е много ама много по здрава под предния капак, стига да не е некои милионник.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аре па ти купи си вече една кола ве ...тя сама ще дойде при теб, колкото и да питаш накрая избора ще го направиш ти! И аз така питах, питах за рено19 и примера, ама видях първото Типо в един салон в Стара Загора...
                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Какво дизела-запушване на дюзи много скъпи,помпи за нафта много скъпи,турбина скъпа,консумативи по скъпи от на бензина..още..
                  147 1,6 е перфектна за него кола както се писа малък данък,застраховка,нормална подръжка за алфа,бензиновия мото е по лесен за ремонт евентуално...
                  Дизела винаги ще е на много километри няма как да е по малко каран от бензина..

Comment

Какво дизела-запушване на дюзи много скъпи,помпи за нафта много скъпи,турбина скъпа,консумативи по скъпи от на бензина..

147 1,6 е перфектна за него кола както се писа малък данък,застраховка,нормална подръжка за алфа,бензиновия мото е по лесен за ремонт евентуално...
                    Само, че тези неща които си изброил НЕ са консуматив...... и е твърде възможно никога да не му саздадат проблем.......
                    А бензиновите Алфи имат едни доста скъпички свещи.....

ДА ТАКА Е, но дизела има едно неоспоримо предимство.... и то е, че в ежедневието излиза ПО-евтино.....
                    Ся ще кажете ако си сложи газ, да газта е по-евтин вариант, но и тя иска първоначална инвестиция, ако може да си е позволи ОК.
                    И също така изброените от него коли с газова бутилка и бас касичка в багажника........ми нема багажник.......
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

Дюзи на 300 000 ще са за смяна 1000% а те не са ьофтини и са консуматив,както и помпите за налягане на нафта, това стига да ти пламне главата...какви бас каси какви 5 лева какъв тунинг..ако си сложиш 100 литра бутилка за газ в багажника ти трябва ван да не намалее багажника за коли от класа на 147 има 40 литра пури..дизел да си купиш нов да си спокоен но втора ръка на 10 години на 300 хиляди не е за него...

Comment

Колега, колко дизелови коли си подържал и обслужвал?
                        Да не говорим за първо поколение комън рейл на Алфа...
                        Нямам нищо против дизел или бензин - да си купи момчето каквото му хареса.
                        Ама ти престани да пишеш подвеждащи коментари.
                        Рециклиране на тези дюзи е от 100 до 200лв. на брой в зависимост от сервиза.
                        По моргите са 60 до 100лв на брой дюзите.
                        Ти колко помпи за високо налягане за комън рейл си видял тоталки?
                        За инфо - 150 - 200лв. в морга.
                        Тъкмо го прикарахме, колкото един не лош газов инжекцион...
                        Колко по-скъпо каза е обслужването на дизела отколкото на туин спарка???

Не искам да разпалвам стари спорове, не ме разбирайте погрешно, ама не подвеждайте и хората дето нямат опит.
                        П.П.Както си личи от подписа ми съм карал и бензинови и дизелови Алфи.
                        Бензина също си ме кефи още..... само че 3,0l V6.
                        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Дизела винаги ще е на много километри няма как да е по малко каран от бензина..[/QUOTE]
                          ...как ти го роди това нещо главата ,аз немога да разбера....
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                            Само, че тези неща които си изброил НЕ са консуматив...... и е твърде възможно никога да не му саздадат проблем.......
                            А бензиновите Алфи имат едни доста скъпички свещи.....

ДА ТАКА Е, но дизела има едно неоспоримо предимство.... и то е, че в ежедневието излиза ПО-евтино.....
                            Ся ще кажете ако си сложи газ, да газта е по-евтин вариант, но и тя иска първоначална инвестиция, ако може да си е позволи ОК.
                            И също така изброените от него коли с газова бутилка и бас касичка в багажника........ми нема багажник.......
                            Дюзи на 300 000 ще са за смяна 1000% а те не са ьофтини и са консуматив,както и помпите за налягане на нафта, това стига да ти пламне главата...какви бас каси какви 5 лева какъв тунинг..ако си сложиш 100 литра бутилка за газ в багажника ти трябва ван да не намалее багажника за коли от класа на 147 има 40 литра пури..дизел да си купиш нов да си спокоен но втора ръка на 10 години на 300 хиляди не е за него...

110 евро от Гърция или около 70 паунда от ebay,но карат до 100 000 км

А нашите бензинки само ние си мислим,че са на 100 и....К
                            Нека си вземе каквото му хареса и да е в добро техническо състояние.
                            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                              ...как ти го роди това нещо главата ,аз немога да разбера....[/QUOTE]

Лесно ако мислиш с твоята.. вярваш ли че дизел на 10г. и няма да е на 300 хиляди и хората в Европа затова карат дизели за каране,"ефтината икономия на гориво" понеже съм обикалял автокъщи в чужбина там дизелите винаги са със повече пробег даже и и в чуждите саитове се вижда...както и да е...
                              Last edited by r.punto; d.m.y г., 22:55.

Comment

На моя пост не отговори - подържал ли си Алфа комън рейл или си чел как се подържа?
                                Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                                Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Working...
                                X